KookJij

Gesauteerde kalfsoester gevuld met Fontinakaas

Een heerlijk gesauteerde kalfsoester gevuld met fontinakaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gesauteerde kalfsoester gevuld met Fontinakaas te bereiden

Bereiding:

Tourneer de groenten en blancheer iedere soort apart in water met een beetje zout.
Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water waarin een beetje olie is toegevoegd.

Verwarm de witte wijn met de kalfsfond en kook tot de helft in.
Voeg room toe en laat saus tot de gewenste dikte inkoken.
Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze brunoise.
Voeg deze op het laatst moment bij de saus en laat even meekoken.
Breng de saus op smaak met peper en zout.

Snijd de kalfsoester aan een zijde in en vul ze met Fontinakaas.
Kruid het vlees met peper en wikkel het ontbijtspek er omheen.
zorg ervoor dat het ingesneden gedeelte goed bedekt is, zodat de kaas bij verhitting niet uitloopt.
Verhit olijfolie in braadpan en braad de kalfsoesters rondom aan.
Plaats ze daarna gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van ca 175 graden C.

Uitserveren:

Verwarm de groenten en breng op smaak.
Schik de tagliatelle en groenten op voorverwarmde borden.
Dresseer de kalfsoester er naast en nappeer met saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst