KookJij

Geroosterde kippenbout met perzikenconfituur

Een heerlijk geroosterde kippenbout met perzikenconfituur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Carrefour
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde kippenbout met perzikenconfituur te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de cayennepeper, het paprikapoeder, de tijm, zout en peper. Voeg de olijfolie toe en roer goed. Bestrijk de kippenbouten met deze kruidenolie. Leg de bouten in een ovenschaal. Rooster 25 minuten.
2. Verwarm in een steelpan de perzikenconfituur met het sinaasappelsap. Bestrijk de kippenbouten met de zo verkregen perzikensaus. Houd de rest van de saus apart. Rooster de kippenbouten nog 10 minuten in de oven.
3. Verdeel de kippenbouten over de borden. Giet een lepeltje perzikensaus over het vlees. Garneer met blaadjes koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst