KookJij

Geroosterde aardappelen met ganzenvet

Een heerlijk geroosterde aardappelen met ganzenvet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde aardappelen met ganzenvet te bereiden

Was de aardappelen en snijd ze in stukken. Schep ze in een schaal, dek af met folie en laat 10 minuten garen in de micogolfoven.

Verwarm de oven op 170°C. Laat het ganzenvet zeer heet worden in de oven, alvorens de aardappelen toe te voegen. Meng de aardappelblokjes met de polenta en hussel goed. Leg de aardappelblokjes in het warm ganzenvet, zodat ze elkaar niet raken. Bestrooi met rozemarijn en peper, rooster 30 minuten en draai regelmatig om.

Bestrooi de aardappelen als ze goudbruin zijn met zeezout en dien op.

Meng de graantjesmosterd onder de aioli en serveer bij de geroosterde aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst