KookJij

Recept voor Gepofte aardappel met kruidenboter

Een heerlijk gepofte aardappel met kruidenboter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Patatjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Boen de aardappelen schoon. Prik ze hier en daar in met een vork (zo worden ze makkelijker gaar). Verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie.
2. Zet ze 35 tot 45 minuten (naargelang van de dikte) in een warme oven van 180°C. Controleer of ze gaar zijn door erin te prikken.
3. Vermeng de boter met de gepelde en geplette knoflook, de tuinkruiden en flink wat peper. Maak er een rolletje van en verpak het in plasticfolie. Laat de boter weer opstijven in de koelkast.
4. Maak de pakketjes open en snij elke aardappel net niet helemaal doormidden. Leg er een plakje kruidenboter in en bestrooi met grof zeezout. Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique

monique zegt:
@john een restaurant kok weet dat gepofte aardappels voorbereid worden zodat ze als afwerking alleen nog opgewarmd worden in de oven!:p:?
john

john zegt:
Goede dag,

als restaurant kok heb je een snellere bereidingstijd nodig, wat zijn de mogelijkheden, mijn gasten willen max 30 min wachten op hun eten bij gegrilde kip filet met gepofte aardappel;)