Recept
« Terug naar recepten
					
						Gepofte aardappel met kruidenboter
						PT55M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gepofte aardappel met kruidenboter
Een heerlijk gepofte aardappel met kruidenboter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 55 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											9
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Libelle Patatjes
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gepofte aardappel met kruidenboter te bereiden
1. Boen de aardappelen schoon. Prik ze hier en daar in met een vork (zo worden ze makkelijker gaar). Verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie. 
2. Zet ze 35 tot 45 minuten (naargelang van de dikte) in een warme oven van 180°C. Controleer of ze gaar zijn door erin te prikken.
3. Vermeng de boter met de gepelde en geplette knoflook, de tuinkruiden en flink wat peper. Maak er een rolletje van en verpak het in plasticfolie. Laat de boter weer opstijven in de koelkast.
4. Maak de pakketjes open en snij elke aardappel net niet helemaal doormidden. Leg er een plakje kruidenboter in en bestrooi met grof zeezout. Serveer meteen.
									2. Zet ze 35 tot 45 minuten (naargelang van de dikte) in een warme oven van 180°C. Controleer of ze gaar zijn door erin te prikken.
3. Vermeng de boter met de gepelde en geplette knoflook, de tuinkruiden en flink wat peper. Maak er een rolletje van en verpak het in plasticfolie. Laat de boter weer opstijven in de koelkast.
4. Maak de pakketjes open en snij elke aardappel net niet helemaal doormidden. Leg er een plakje kruidenboter in en bestrooi met grof zeezout. Serveer meteen.
                    
monique zegt: