KookJij

Gepoft appeltje met een Gulden Draak

Een heerlijk dessert, gepofte appel met ijs en karamelsaus van bier.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Els
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepoft appeltje met een Gulden Draak te bereiden

Carameliseer de suiker met een klein beetje water op laag vuur onder voortdurend roeren tot hij goudbruin kleurt.
Blus de caramel af met 1/5 flesje Gulden Draak en voeg het klontje boter toe om schuimvorming tegen te gaan.
Pas hierbij wel op, caramel is erg heet en kan flink spatten als u het bier toevoegd.
Laat op laag vuur de caramel oplossen in het bier en laat de caramel afkoelen.
Haal met een appelboor de klokhuizen uit de appels. Plaats ze in een ovenschaal.
Giet de gaten van de appels vol met caramel en pof de appels in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 10 minuten tot ze zacht beginnen te worden(let op dat het geen appelmoes wordt).
Serveer de appels op een bord, giet de caramel in de klokhuisgaten en presenteer dit feestelijke gerecht met vanilleijs en slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst