Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde peer met ganache
PT40M
Gepocheerde peer met ganache
Een heerlijk gepocheerde peer met ganache recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde peer met ganache te bereiden
Pers de citroen uit. Schil de peren. Breek de chocolade in kleine stukjes. Giet 11/2 liter water in een pan en voeg de suiker en citroensap toe. Breng aan de kook en laat het inkoken tot het de consistentie van siroop heeft. Leg de peren in de siroop en temper de hittebron. Pocheer de peren 10 minuten en draai ze af en toe om. De peren mogen niet te zacht worden. Schep de peren uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd een kapje van de peren zodat ze rechtop blijven staan. Laat de stukjes chocolade au bain marie smelten. Maak de ganache: haal de chocolade van de hittebron en roer eerst de boter en vervolgens de slagroom door de gesmolten chocolade, doe de ganache in een spuitzak en spuit hem in de holtes van de peren. Garneer de ganache met een walnoot. Verdeel de peren over borden. Bestrooi de rand van de borden met wat cacaopoeder.
hns zegt:
Had jij ook niet een recept met een stapeltje boterhammen met iets lekkers ertussen?
Kan het niet meer vinden, was recept van de dag, kort geleden.
mvg Hans:):)