KookJij

Gemarineerd vlees à la ‘Babi Pangang’

Een heerlijk gemarineerd vlees à la ‘babi pangang’ recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Lacroix
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerd vlees à la ‘Babi Pangang’ te bereiden

Snijd het vlees in kleine blokjes en marineer het enkele uren met de rijstwijn, de helft van de ketjap, peper van de molen en de citroenschilletjes.
Snijd het spek in kleine blokjes.
Verwarm de olie en voeg er de spekblokjes en het vlees aan toe. Laat alles knapperig bakken.
Verwijder het vlees uit de wok en maak plaats voor de versnipperde prei en de ananasblokjes. Strooi de suiker over dit mengsel en laat lichtjes kleuren. Doe er vervolgens de rest van de ketjap, de fond, de marinade en wat sambal bij. Laat even koken en bind met de maïzena.
Versier het bord met het gefrituurde wontonvel en groene kruiden en serveer het gerecht met gekookte pasta of rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst