KookJij

Gehaktburger met Danablu en Monchou

Een heerlijk gehaktburger met danablu en monchou recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4/6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Blue Band kookboekje: Vlees
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktburger met Danablu en Monchou te bereiden

De Danablu indien nodig wat fijnprakken en met de Monchou door het gehakt mengen. Eventueel wat zout en peper toevoegen. Alles heel goed mengen.
Met natte handen ballen draaien van het gehakt en de ballen plat drukken tot burgers.
Je kunt de burgers zo bakken in de margarine, maar als je dat liever hebt, haal je ze eerst door wat bloem, dan door het losgeklopt ei en als laatste door paneermeel.
De margarine verhitten in de koekenpan en op hoog vuur de burgers aan beide kanten bruinen, dan het vuur lager draaien en de burgers ong. 10 a 15 minuten gaar laten worden.



Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Bij het recept worden de burgers direct gebakken, maar ik heb ze door bloem, ei en paneermeel gehaald.
Ik heb ook wat danablu door roomboter geprakt en dit apart opgediend. Ieder kan dan wat van de danabluboter op een burger laten smelten. Ik kreeg er 6 burgers uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
M'n "Favorieten" stromen vol.....
Anna

Anna zegt:
Justje hoort erbij:p;)
flavia

flavia zegt:
Ja, uitje en knoflook voor de jus. Dat doe ik altijd, wat zout en peper en soms klein beetje tomatenketchup en ketjap.
Anna

Anna zegt:
;);)Op de foto te zien, heb je er ook een uitje bij gebakken?;)
flavia

flavia zegt:
Het was weer wat anders. Heb 6 gemaakt en de helft is al op. De rest heb ik ingevroren. En een beetje saus kreeg Tara over de brokjes. Ze heeft haar bakje wel 20x afgelikt en komt telkens kijken of ik er niet meer ingedaan heb.:);)
Anna

Anna zegt:
Mmmmmm.....lijkt me heerlijk!!;);)