KookJij

Gehakt-ui-quiche

Een heerlijk gehakt-ui-quiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen keuken.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehakt-ui-quiche te bereiden

- Laat de bladerdeegplakjes 5-10 minuten ontdooien en bekleed daarna de ingevette vorm ermee (zorg voor opstaande randen).
- Bak in een koekenpan de spekblokjes uit. Schep ze uit de pan, en houd even warm in een bakje onder aluminiumfolie. Bak vervolgens (in het spekjesvet) het gehakt rul, met de ui.
Breng het gehakt op smaak met wat peper/zout en een scheut ketjap. Bak de champignons als het gehakt rul is, nog 2 minuten mee. Voeg ook de spekjes toe.
- Verdeel dit mengsel over het deeg in de vorm.
- Klop in een aparte kom de eieren met melk, bieslook en paprikapoeder (event. nog peper/zout) los en schenk dit erbij in de taart.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 35-45 minuten tot het gaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karin

karin zegt:
Het is beter om het bladerdeeg eerst even zonder vulling in de oven 10 min. voor te bakken, wel even met een vork flink wat gaatjes erin prikken anders gaat het zo bol staan. Bladerdeeg wordt meestal bij de bodem niet goed gaar, niet echt lekker voor je maag! De quiche kan dan ook wat korter in de oven want gehakt en ui die al gaar zijn nog 3 kwartier in 200 graden wordt er niet lekkerder op. 10 min, alleen bladerdag 25 min met vulling.
groetjes, Karin.