KookJij

Gegrilde tilapia met zoethoutsaus

Een heerlijk gegrilde tilapia met zoethoutsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Plus keukenblad
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde tilapia met zoethoutsaus te bereiden

Pel en snipper het sjalotje.Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne repen.Breng de slagroom met de fond,de sjalot en het zoethout tegen de kook aan.Neem de pan van het vuur en laat de room afkoelen.Zeef de afgekoelde room en druk het vocht uit de sjalot.Verwarm de grill voor op de hoogste stand.Bestrooi de visfilet met peper en zout en bestrijk ze met de olie.Kook de venkel in weinig water met zout beetgaar.Breng de room met de fond op een laag vuur aan de kook en vorg peper en zout naar smaak toe.Leg de vis op een rooster onder de hete grill en gril de filets in 10 minuten bruin en gaar.Keer halverwege de griltijd.Bind de saus met een beetje allesbinder.Verdeel de venkel over de borden,leg de vis erop en lepel de saus erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst