KookJij

Gegrilde lamskoteltten met een taartje van lamszwe

Een heerlijk gegrilde lamskoteltten met een taartje van lamszwe recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sligro/ven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde lamskoteltten met een taartje van lamszwe te bereiden

grill de koteletten kort aan beide zijden met een mooi streepjeseffect.Bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm.kook de tortelloni al dente in licht gezouten water.verwarm boter in een koekenpan met dikke bodem en bak de stukjes lamszwezerik tot lichtbruin en bak halverwege de zeekraal mee.Haal de zeekraal en de zwezerik uit de pan.Blus de pan af met witte wijn en laat tot de helft inkoken.Voeg de lamsfond toe en laat weer inkoken.Voeg als laatste de koksroom erbij en laat indampen tot de gewenste dikte.Breng op smaak met peper en zout.Snijd de tomaten in plakjes.Laat de lamsoren in een koekenpan in weinig boter stoven.Pluk de blaadjes basilicum en snijd de mozzarella in dunne plakken.Zet 4 ringen van 6 centimeter doorsnede en 4 centimeter hoog op een met olijfolie bestreken bord.Vul de ringen om en om met mozzarella.tomaat,basilicum,zwezerik en lamsoren.Bestrooi elk laagje met peper en zout en een paar druppels olijfolie.Zet het bord onder de grill tot de mozzarella licht gegratineerd en het taartje lauwwarm is.Zet het taartje op het midden van voorverwarmde borden.Leg de lamskoteletten eromheen.Lepel er de saus en de warme tortelloni bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst