KookJij

Recept voor Gegratineerde sint-jacobsschelpen

Een heerlijk gegratineerde sint-jacobsschelpen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak de verse sint-jacobsschelpen open. Snij de baard en het zwarte zakje weg. Haal het witte vlees en de rode kuit uit de schelp en spoel ze onder de koudwaterkraan. Laat de diepgevroren sint-jacobsvruchten ontdooien.
Halveer het witte vlees, laat de rode kuit heel. Doe beide in een pannetje met de witte wijn, de tijm en een snuifje zout en peper. Breng tot tegen het kookpunt. Laat de sint-jacobsvruchten 8 à 10 min. zacht sudderen; niet langer want dan worden ze taai.
Pel de ui en snipper ze fijn. Fruit ze glazig in 50 g hete boter, Maar laat ze niet kleuren. Bestrooi ze met bloem. Schep goed om en verwarm 3 min. op een zacht vuur. Roer voortdurend met een houten lepel. Ook de bloem mag niet kleuren, want u maakt een blonde roux.
Schep de sint-jacobsvruchten met een schuimspaan uit het pocheervocht en leg ze in een vergiet. Giet het vocht door een zeefje bij de blonde roux. Roer intussen goed om, tot de saus glad en homogeen is. Laat de ingedikte saus 10 min. zacht doorkoken.
Doe er het gepelde en geperste knoflookteentje, en al roerend de room bij. Laat tot tegen de kookpunt komen. Schep de peterselie en de sint-jacobsvruchten bij de saus. Kruid ze eventueel bij. Verdeel ze over vier echte of porseleinen schelpen.
Zet de ovengrill aan. Strooi over elke gevulde sint-jacobsschelpen een dun laagje paneermeel. Verdeel de rest van de boter in vlokjes en leg die op de schelpen. Zet ze onder de hete grill tot ze een mooi goudblond kleurtje hebben.
Serveer meteen.
Lekker met een stukje stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inged

inged zegt:
Hallo Hans,
Je moet ze laten sudderen niet koken, dus het is wel zachtjes koken en dan valt het natuurlijk mee. Natuurlijk hangt het ook een beetje af van de grote va de sint jacobsnootjes.
Groetjes Inge;)
hans

hans zegt:
Is 8 tot 10 minuten laten sudderen niet erg lang voor de sint jacobsnootjes?