KookJij

Gebonden kippensoep

Een heerlijk gebonden kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: rigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebonden kippensoep te bereiden

Snij de kipfilet klein.
Laat de kipfilet en bouillonblokjes in 3 liter water trekken.
Het vlees uitnemen.
Bind met de boter en bloem de bouillon.
Voeg vlees, prei en champignons toe.
Zo nodig verdunnen met melk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Huub

Huub zegt:
1: Geen kipfilet gebruiken maar poten, vleugels, nekjes. De bedoeling is dat je een smaakvolle bouillon gaat trekken. Het vlees valt er op den duur vanzelf af en filet heeft nou eenmaal kraak nog smaak. Mijn advies: gooi de hele mikmak aan kippenrestanten in de pan en laat een uurtje of wat lekker zacht garen. Dan ergens halverwege wat leuke verse kruiden erin.
2: Kippensoep heeft de neiging snel zuur te worden. Na bereiding snel afkoelen is een eerste remedie. De tweede is natuurlijk: eten!
3: Melk kan niet in de diepvries, of ze nou in de soep zit of niet.
3: Verdunnen? Gewoon een beetje water, al dan niet met een stevige slok cognac of whisky erbij. Nooit met melk!!!!
4: Doe je het zo, dan zal er weinig overblijven om in te vriezen. Doe er een leuke salade bij en een lekker uit de oven knapperig brood van de 'Turk'.
Lia

Lia zegt:
Op de vraag of deze soep in is te vriezen staat als antwoord : Ja.
Ooit vroor ik gebonden soep in en bemerkte later dat de soep geschift was
Niet meer eetbaar.
Ik dacht daarom dat gebonden soep niet is in te vriezen, of deed ik iets verkeerd?