KookJij

Gebakken speculaasbanaan

Een heerlijk gebakken speculaasbanaan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hobbykok
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken speculaasbanaan te bereiden

- Meng suiker en maïzena in een kom
- Voeg onder voortdurend roeren ei, boter, zout, rum en melk toe tot je een stevig beslag bekomt
- Verwarm de olie (frituur of een zware pan) tot +/- 190 °C
- Pel de bananen, bestrooi ze met kaneel en bruine suiker
- Wentel de bananen in het beslag
- Bak voorzichtig (+/- 2 à 3 min.) in de olie
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Schik op een warm bord
- Bestuif lichtjes met bloemsuiker en kaneel
- Voeg opgeklopte gesuikerde slagroom en verkruimelde speculaas toe

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mara1alone

Mara1alone zegt:
Klinkt inderdaad erg lekker, bedankt voor het delen van dit recept! Ik ga het van het weekend zeker uitproberen!;)
erika

erika zegt:
Ja je mag rijpe bananen nemen maar niet te rijp anders vallen ze uit mekaar al je ze bakt;)
Janita455

Janita455 zegt:
Jammie lijkt me lekker en niet al te moeilijk om klaar te maken, moeten denk ik alleen iet al te rijpen bananen zijn?!;):p