KookJij

Gebakken ananas

Een heerlijk gebakken ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Boretti/ Marcel Fagel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken ananas te bereiden

Schil eerst de ananas. Zet dan de fry-top of de koekenpan aan.
Snijd dan de ananas in repen. Leg dan de ananas in de fry-top
Of koekenpan. Strooi dan de kaneel over de ananas.
Na een tijdje. Strooi je de suiker over ananas.
En de peper er over.
En bakken maar, als je klaar bent met bakken. Doe je er een bolletje ijs bij

Mijn kookverhaal (Niels Petra & Jessy Zwart)

dit recept is geschreven door Jessy(8)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mia

Mia zegt:
Hallo Yalides, inderdaad ook lekker met appels en banaan.

:):D
yalides

yalides zegt:
Dit is erg lekker. Ik bak dit altijd met het zelfde beslag als voor de appelbeignets en dit doen we ook met stukken banaan. De kids smullen er altijd van.
gisele geens

gisele geens zegt:
Heel lekker:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heb geleerd de anannas niet te dik te schillen en diagonaal de "ogen"er uit snijden. Dan zout erover heen strooien en "wassen"en meteen afspoelen;evt.wrange smaak is daardoor weg.Dan in plakken snijden en het is een leuk gezicht ,die kartels.Voor de kleinkinderen maak ik weleens een "bloem",plak ananas,plakje perzik uit blik en een aardbei er boven op (nu uit blik);is een leuke presentatie,het uitproberen waard!:p:p