KookJij

Garnalen in een mandje van noedels

Een heerlijk garnalen in een mandje van noedels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: culinair net
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen in een mandje van noedels te bereiden

Pel de garnalen en trek voorzichtig het donker darmpje eruit. Vul een frituurpan voor 1/3 met olie en verhit tot 180 graden. Neem 2 kleine draadmandjes, het ene iets kleiner dan het andere, doop ze even in de olie en schud de olie eraf. De olie voorkomt dat de noedels gaan kleven. Maak de noedels los: verdeel in 4 porties. Leg de eerste portie in het grootste mandje. Houd de handvaten van de mandjes stevig vast en dompel ze in de olie zodat de noedels onder komen te staan. Draai het bovenste mandje zachtjes op dat de noedels niet gaan kleven. Bak de noedels goudbruin. Haal ze uit de mandjes (voorzichtig want het ijzer is heet). Laat de noedelmandjes uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de noedels. Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Roerbak de garnalen, lente ui, knoflook en gember 2 minuten op hoog vuur tot de garnalen roze kleuren. Voeg de sesamolie, vissaus, doperwten en waterkastanjes toe. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper. Roer munt, bieslook en peulkiemen erdoor. Doe het garnalen en erwtenmengsel in de noedelmandjes, garneer en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst