KookJij

Garides me saltsa (Garnalen in tomatensaus)

Een heerlijk garides me saltsa (garnalen in tomatensaus) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Cobie Pappaioannou
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garides me saltsa (Garnalen in tomatensaus) te bereiden

Tomaten dompelen in kokend water en ontvellen en ontpitten en in stukjes snijden.
Ui pellen en fijn hakken.
Olijfolie verhitten en ui glazig bakken, tomatenpuree met wat water losroeren en met de tomaten bij de ui doen.
Op smaak brengen met zout en peper oregano en peterselie. Witte wijn erbij doen en aan de kook laten komen.
In een gesloten pan 10 min. laten stoven.
De garnalen in de saus doen en kort mee verwarmen maar niet meer koken.

Saus eventueel op smaak brengen met cayennepeper citroensap en suiker.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carla

Carla zegt:
Mmmmm lekker