KookJij

Frisse geglaceerde worteltjes

Een heerlijk frisse geglaceerde worteltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken met Karin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frisse geglaceerde worteltjes te bereiden

Snij het loof van de wortels en maak ze schoon.
Rooster de karwijzaadjes kort in een droge koekenpan.
Rasp de schil van de (schoongeboende) citroen.
Laat een klontje boter smelten in een wijde pan waar de wortels in passen. Leg de worteltjes erin.
Strooi het karwijzaad erover.
Zet het vuur hoog en schep de wortels een paar keer om.
Voeg een klein bodempje water, de suiker en de sinaasappelrasp toe.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur zachter.
Laat de wortelen beetgaar worden terwijl het vocht verdampt tot een stroperig glanslaagje (zet eventueel het deksel ietsje schuin op de pan).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst