KookJij

Franse soezentaart

Een heerlijk franse soezentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: http://www.ah.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse soezentaart te bereiden

Voorbereiden
Oven voorverwarmen op 200 C. Uit bakpapier cirkel snijden met een doorsnee van 10 cm. Bakpapier op bakplaat leggen en bakplaat dun met bloem bestuiven. Bakpapier voorzichtig verwijderen.
In pan 150 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. Bloem in een keer aan kokend water toevoegen en er door roeren. Blijven roeren tot deeg van wand van pan loslaat.
Deeg uit pan in kom scheppen en 3 min. laten afkoelen.
In kopje 2 eieren loskloppen. Laatste ei met de mixer of garde door deeg kloppen, blijven kloppen tot ei volledig is opgenomen.
Los geklopte eieren al kloppend scheutje voor scheutje toevoegen en nog een minut blijven kloppen tot deeg glanst en in stukken van garde of mixervalt. Deeg in spuitzak overdoen.
Op bakplaat aan buitenkant van uitgespaarde cirkel 12 soezen spuiten (soezen moeten elkaar raken!). in middenvan oven soezenring in ca. 20 min. bakken. Ring voorzichtig uit oven meenemen.
Met mes zijkant in horizontale richting hier en daar insnijden. Soezenring terug in oven zetten en in nog 10 min. goudbruin en gaar bakken. Soezenring uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.
Amandelschaafsel in droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin roosteren en laten afkoelen.


Bereiden
Soezendeeg overlangs in tweeën snijden. In onderste helft vanillekwark sceppen.
Ananas over kwark verdelen en voorzichtig in kwark drukken.
Bovenste helft van soezenring erop leggen en met jam bestrijken.
Amandelschaafsel en poedersuiker erover strooien

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

miko

miko zegt:
Beste Frank,
Ik heb aangegeven dat je zowel bladerdeeg als Harde Wener kan gebruiken bij een St. Honoré.
Elke echte Patissier zal bij dit gebak Harde Wener gebruiken.
Maar nogmaals: De St.Honoré zoals deze in het hierboven genoemde recept wordt beschreven lijkt in de verste verte niet op de echte St.Honoré.
Frank

Frank zegt:
Een kleine correctie, Harde Wenerdeeg is geen bladerdeeg.Het woord zegt het eigenlijk al,als bladerdeeg is gebakken ontstaan er laagjes baksels of wel blaadjes:p
MiKo

MiKo zegt:
Ik vind de soezentaart heel mooi, maar niet te vergelijken met een St. Honoré. Een St. Honoré bestaat uit een aantal kleine gevulde soesjes die op een bodem van Harde Wener (ook wel bladerdeeg) wordt opgebouwd.
De vulling van de soesjes kan zeer verschillend zijn, ook het "cement" voor de opbouw van de taart is zeer uitéénlopend. Creme's, slagroom, maar ook vruchtengelei wordt hiervoor gebruikt.

Amandelschaafsel wordt pertinent niet gebruikt in een St. Honoré.

Onbekend zegt:
deze komt uit de allerhande van ah