KookJij

Franse citroenkip met krieltjes

Een heerlijk franse citroenkip met krieltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse citroenkip met krieltjes te bereiden

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en halveer de vrucht.
Hak de helft van de kruiden fijn.
Smelt de boter. Meng de kruiden met de knoflook en de citroenrasp door de boter.
Pers 1 citroenhelft boven de boter uit.
Stop de andere citroenhelft met de resterende kruiden in de buikholte van de kip; haal het touw eventueel even los.
Leg de kip op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de kip rondom met de gesmolten citroen-kruidenboter en bestrooi met versgemalen zout en peper.
De kip kan je nu ook afgedekt in de koelkast bewaren.
Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
Bak de kip in de voorverwarmde oven in 75 minuten goudbruin en gaar.
Schep na 30 minuten de krieltjes en de uipartjes door het vet en bak de kip met de krieltjes verder gaar. Controleer of de kip gaar is door met de punt van een scherp mes in het dikste deel van de bout te steken: de kip is gaar als de sappen die uit de kip komen helder zijn.
Schuif de kip anders nog 10 minuten terug in de oven.

Draai de oven uit en laat de kip nog 15 minuten met de ovendeur op een kier (steek er een houten lepel tussen) rusten.
Lekker met gestoomde of gekookte knapperige peultjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst