KookJij

Frans kaasje met hoge hoed

Een heerlijk frans kaasje met hoge hoed recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen variatie op recept uit Taste of Home, Cooking School Fall 2011
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frans kaasje met hoge hoed te bereiden

De cashews in een schone keukendoek doen, deze dubbelvouwen en met een keukenhamertje de cashews fijn hameren (of de blender gebruiken).
Doe de fijngemaakte cashews in de kom.
De cornflakes (en eventueel guapo's of bugles) in hetzelfde doek doen en met een deegroller fijn rollen.
Doe deze ingrediënten bij de cashews in de kom.
De jam in een magnetronbestendig schaaltje en ongeveer 10 à 15 seconden (900 W) wat laten smelten. Niet helemaal vloeibaar laten worden.
De boter in een pannetje of in de magnetron laten smelten, de boter mag niet bruin worden.
Giet dan wat van de boter bij de cashews en de cornflakes en goed roeren. Het mengsel moet aan elkaar kleven, anders nog wat boter erbij, maar niet té vochtig laten worden.
Smeer de jam over de bovenkant van het kaasje (het is makkelijker de jam eerst te smeren vóórdat je de hoed gaat plaatsen.
Nu gaan we het kaasje "versieren".
Het papier vouw je in de lengte zo dat het om het kaasje past en er ong. 5 a 6 cm boven het kaasje uitsteekt. Desnoods het teveel aan papier afknippen.
Plak de uiteinden vast met plakband. Je hebt nu een hoge kraag om het kaasje, makkelijker om nu het hoedje te modelleren.
Het cashewmengsel nu met een lepel of met je vingers op de jam drukken. Maak maar een mooie hoge hoed ervan. Goed aandrukken.
Dan de papierenkraag voorzichtig eraf halen.
Als je het kaasje niet direct serveert, huishoudfolie erover en koel wegzetten Niet in de koelkast, de boter wordt dan erg hard.
Geef er crackertjes of toastjes bij.


Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit kaasje stond van de week op deze site, met een hoedje van walnoten. Ik heb het weer gemaakt met een ander mengsel en wat hogere "hoed". Ik vond deze variatie veel lekkerder. De buren hebben ervan genoten. Ik had nu één kaasje gemaakt, wel jammer want het was zó snel op dat ikzelf amper van kon proeven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst