KookJij

Foo Yong Hai =Foe yong Hai (Versie JA)

Oorspronkelijk is Foo (of Foe) Yong Hai een chinees recept van omelet met garnalen in tomatensaus.In de loop der jaren werd het een soort van roerei met kreeft of krab. Foo Yong = eiergerecht Foo Yong Ha =met garnalen Foo Yong Hai = met krab Foo Yong Kai = met kip
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Foo Yong Hai =Foe yong Hai (Versie JA) te bereiden

SAUS:
"""""""""
*Kook in een pan met dikke bodem de bouillon en doe daarin de oestersaus,ketchup,chilisaus,tomaten cconentraat,ketjap,rijstazijn,laos en/of djahé,sesamolie,
doppers en tenslotte de allesbinder (of maizena) die eerst werd aangemaakt met een gedeelte van de hete vloeistof.
Laat maar pruttelen enige tijd en houd warm.
#
OMELET:
""""""""""""
Klop de eieren in een kom tot die bijna gaat schuimen met de sesamolie.
Bak de shiitake tot die begint te krimpen.Haal van het vuur
en giet dit bij de eieren.
Bak de sjalotjes,lenteuitjes,lombokjes in de rijstolie en doe dit ook bij de eieren.Kluts weer goed door.Doe dan  het Chinese 5 kruidenpoeder erbij,de taugé,de garnalen en evt de krab bij de eiermassa en bak één grote of meerdere kleine omeletten hiervan.
Dien op met de fijn gehakte korianderblladjes en geef de saus erbij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

I.p.v.doperwten in de saus kan ook heel goed maiskorrels.
Je kunt dit eiergerechtje goed opdienen met glasnoedels of
rijst.Geef er dan een frisse komkommersalade bij.
***
Drink er bij thee,bier of een niet al te droge witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke

ineke zegt:
voor iedereen die geen vis lust, wat dacht je van gekookte kip of ham. ;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste BAMetz-Saffrie,Leuke tip.Die houden we er in.
Jan A.:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
In ons gezin hetzelfde "bezwaar",maar ik kookte wat worteltjes en prakte het goed fijn met een vork en mengde het met de losgeklopte eieren. Je kan de rest van dit recept vervolgen en voor degene die semi-vegetarisch zijn, was dit een goede oplossing en het smaakte lekker door de saus en de groenten. Het proberen waard!:D
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Gerda,Ik zou niet weten waarom niet.Ik denk dan bv aan gehakt (ik zou de gehakt dan eerst bijna gaar bakken,alvorens hem te gebruiken).Verder denk ik aan Spaanse of Italiaanse ham of de Spaanse chorizo bv.Uitproberen maar.Succes.
Groetjes Jan A:p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
Beste Jan, Wij houden niet van krab en garnalen, zo wie zo niet van vis- en/of schelpdieren, kan er ook gewoon klein gesneden vlees voor gebruikt worden?
Groetjes Gerda
:p