Recept
« Terug naar recepten
					
						Fluwelen winterpreisoep
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Fluwelen winterpreisoep
Een heerlijk fluwelen winterpreisoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									sonja dejonckheere
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Spar
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Fluwelen winterpreisoep te bereiden
  Snij de aardappelen en de ui in kleine blokjes. Snij de prei in fijne ringen en hou 100 gr opzij voor de afwerking. Smelt 50 gr boter in een pan met dikke bodem en roer er, als de boter gaat schuimen, de aardappelblokjes, ui en prei door. Roer tot alles glanst van de boter; kruid met peper en overgiet met de bouillon .Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje 10 minuten pruttelen. Stoof de rest van de prei in een klontje boter tot ze zacht maar niet gekleurd is en hou warm. Mix de soep en voeg eventueel wat bouillon toe als ze te dik is.Schep in voorverwarmde kommen en werk af met een lepel gestoofde preireepjes, snippers bieslook en nog een draai zwarte peper.  
									 
                    


 
					
e.roelofsen zegt: