KookJij

Flammkuchen met ui en spekjes

Tip: overgebleven deeg kun je ook prima invriezen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: Cargill SIDE by SITE/ zomer 2016
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flammkuchen met ui en spekjes te bereiden

  1. Deeg:
  2. Kneed met een keukenmachine of mixer met deeghaken de bloem, gist, 3 eetlepels olijfolie, het water, en een snuf zout tot een soepel deeg.
  3. Rol van het deeg een bal.
  4. Vet een kom in met olijfolie en laat het 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  5. Topping:
  6. Bak de spekjes in een koekenpan en zet ze hierna apart.
  7. Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit aan in de koekenpan met olijfolie.
  8. Laat dit op matig vuur ongeveer 10 minuten garen.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  10. Bestuif je werkplek met bloem, rol de helft van het deeg hierop uit.
  11. Keer het deeg zo nu en dan zodat je het beter uit kunt rollen.
  12. Leg de deeglap op de bakplaat en bestrijk met creme fraiche.
  13. Verdeel de spekblokjes, champignons en ui over de plaatpizza.
  14. Strooi tot slot de geraspte kaas erover.
  15. Bak de flammkuchen in 20 minuten in de oven gaar.
  16. Snijd de klammkuchen voor het serveren in stukken.
  17. Garneer met een plukje rucola.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Tip:
Deeg dat over is kun je een tot twee dagen in de koelkast bewaren.
Ook kun je het invriezen.
Laat het uit de koelkast of vriezer op kamertemperatuur komen, voordat je ermee aan de slag gaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Mocht je trouwens geen tijd hebben om de bodem te maken/dit te lastigvinden... Bij de Jumbo (tenminste hier) kan je kant en klare bodem voor "Flammkuchen" krijgen.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Het is een super leuk stadje, wij zijn afgelopen vakantie er een week geweest. Heerlijke omgeving. Wij staan dan op camping L 'Ill. Net buiten Colmar, maar op loopafstand. Natuurlijk hebben we de Tarte Flambee daar ook weer gegeten. Volgend jaar denk ik weer heen :)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Dan moeten we dat daar bij gelegenheid ook eens gaan proeven, niet alleen voor het eten maar zeker voor het leuke stadje ;-) Ben er voor de eerste keer geweest ruim 30 jaar geleden en blijkt leuk om er nog eens terug te keren. Laatste keer was 4 jaar geleden:-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dit is zoooo lekker! Dit eten wij altijd als we op vakantie zijn in Colmar (Frankrijk).