Recept
« Terug naar recepten
Farfalle met bloemkool
PT15M
Farfalle met bloemkool
Een heerlijk farfalle met bloemkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Farfalle met bloemkool te bereiden
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar (al dente).
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, blancheer deze ca. 4 min. in kokend water en laat ze goed uitlekken.
Pel de knoflook.
Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig en pers de laatste minuut de knoflook boven de spekjes.
Was de cherrytomaatjes.
Haal de spekjes uit de pan en roerbak de bloemkool ca. 3 min. in het achtergebleven spekvet.
Voeg de tomaatjes toe, roerbak ze ca. 2 min. mee en schep het spekmengsel erdoor.
Giet de pasta af en roer de kookroom en het bloemkoolmengsel door de pasta.
Breng op smaak met zout en peper.
Was en hak de peterselie grof zonder de stelen.
Verdeel de pasta over 4 borden en strooi de peterselie erover.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, blancheer deze ca. 4 min. in kokend water en laat ze goed uitlekken.
Pel de knoflook.
Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig en pers de laatste minuut de knoflook boven de spekjes.
Was de cherrytomaatjes.
Haal de spekjes uit de pan en roerbak de bloemkool ca. 3 min. in het achtergebleven spekvet.
Voeg de tomaatjes toe, roerbak ze ca. 2 min. mee en schep het spekmengsel erdoor.
Giet de pasta af en roer de kookroom en het bloemkoolmengsel door de pasta.
Breng op smaak met zout en peper.
Was en hak de peterselie grof zonder de stelen.
Verdeel de pasta over 4 borden en strooi de peterselie erover.