KookJij

Eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensau

Een heerlijk eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborstfilet met pastinaak en blauwe bessensau te bereiden

De pastinaakwortel schillen (of raspen) en (met kaasschaaf) linten snijden. Water aan de kook brengen en de linten hier vijf minuten in laten koken. In een vergiet af laten koelen.
De eendeborstfilet aan de velzijde kruislings diep insnijden en zout en peper aan beide zijden strooien. In een anti aanbakpan zonder boter op de velkant vijf minuten op hoog vuur aanbakken. Het vuur iets temperen en de eendenborstfilet ook aan de andere kant vijf minuutjes aanbakken. Nog eens op de velkant vijf minuten en dan de filet in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Het braadvocht aanvullen met 50 cc water en de blauwe bessen hierin aan de kook brengen. Even laten koken totdat de bessen openbarsten. Met een vork alle bessen helemaal fijnprakken. Een el bessenjenever toevoegen en nog heel even doorkoken. De jus door een zeef halen. Eendenborstfilet snijden en samen met de pastinaakwortel op een bordje leggen. Paar lepels jus eroverheen gieten en afmaken met een paar bessen en wat bieslook ter garnering.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst