KookJij

Eendenborst met paddestoelen en kaneelappeltjes

Een heerlijk eendenborst met paddestoelen en kaneelappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendenborst met paddestoelen en kaneelappeltjes te bereiden

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Blancheer ze even in water. Smelt in een pan een klontje boter en laat hierin de suiker smelten. Voeg de geblancheerde appeltjes toe, bestrooi ze met kaneel en laat ze karamelliseren.

Trek 2 dl. bouillon van een blok.

Borstel de paddestoelen en snijd ze in schijfjes. Bak ze in weinig boter goudbruin en bestrooi ze met peper en zout.

Kruid de eendenborstfilet met zout en peper en met de tijm. Bak ze in bruisende roomboter in 13 à 14 minuten om en om bruin en rosé. Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze rusten.

Giet de boter weg en blus de pan af met de bouillon en de port. Voeg de bruine basterdsuiker toe en laat de saus voor de helft inkoken. Eventueel binden met aardappelmeel en op smaak brengen met zout en peper. Klop er de koude boter door.

Serveren:

Snijd de eendenborst in dunne plakjes. Leg in het midden van het bord een bergje appeltjes. Leg de schijfjes eendenborst in stervorm rondom de appeltjes. Verdeel de paddestoelen langs de rand van de eendenster. Verdeel de saus over het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst