KookJij

Geroerbakte kip met asperges, lente ui, taugé en champignons

Een Thais gerecht is niet altijd per definitie heet of peperig. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van. Heerlijk mild maar wel erg smaakvol en een aanrader voor mensen die van de Aziatische keuken houden. De taugé doet misschien een beetje Chinees aan, maar vergeet niet dat er in de Thaise keuken ook veel Chinese invloeden terug te vinden zijn, zeker in het Noorden van Thailand. Ik ben deze keer bij de bereiding ook anders te werk gegaan. Zoals je vaak in een wokrestaurant ziet dompelen ze daar eerst de groenten in een heet bad. Dus heb ik deze keer de asperges, taugé en champignons ook even met kokend water overgoten. Koel ze wel weer snel af met koud water dan behoud je de knapperigheid.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroerbakte kip met asperges, lente ui, taugé en champignons te bereiden

  1. Schil de gember en de knoflook en hak ze beiden fijn, snijd de champignons in vieren, snijd de aspergestips doormidden. Als je grote asperges gebruikt moet je eerst het onderste gedeelte schillen en snijd ze dan in stukken van 2 tot 3 cm.
  2. Snij de lente ui in stukken van 1 cm, snij de kipfilet in blokjes.
  3. Overgiet de asperges, tauge en champignons met heet water, laat ongeveer 1 minuutje staan en spoel ze dan af met koud water (goed laten uitlekken).
  4. Kook de rijst of de noedels.
  5. Verwarm olie in een wok en fruit hierin de knoflook, voeg de kip toe, roerbak dit 10 minuten en voeg de gember toe.
  6. Daarna de sojasaus en de oestersaus.
  7. Voeg daarna de uitgelekte groenten toe en doe als laatste de lente ui erbij.
  8. Garneer het geheel met de koriander.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer met Basmati of Pandanrijst of voor de afwisseling (rijst)noedels

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst