KookJij

Een amuse van calvadosappel met paté

Een heerlijk een amuse van calvadosappel met paté recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: borrelhapjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Een amuse van calvadosappel met paté te bereiden

Appel schillen en in 4 dunne plakken snijden. Uit elke plakje 2 sterretjes steken (of snijden) Calvados met sterretjes in kleine pan aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. Appelsterretjes n zeef laten uitlekken.
Paté met natgemaakt mes in 8 gelijke plakken snijden. Met koele hand paté tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Balletjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Appelsterretjes over vier grote lepels verdelen (zie foto). Op elk sterretje 1 patéballetje legen. Elk patéballetje met 2 kappertjes garneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carola

Carola zegt:
Dit recept is afkomstig uit het AH kookboek "Allerlekkerst" met de beste kerstrecepten uit de Allerhande. Recept uit 1991. Heerlijk!
dineke50

dineke50 zegt:
Dit is een overheerlijke amuse.;)
lene

lene zegt:
Hoi Marijke! Een overheerlijk recept! Zelfs met Kerst is dit een subliem hapje! Je kan er met alle soorten paté werken,gewoon even aanpassen aan de tijd van het jaar! Een uitmuntend idee! Bedankt hoor en geniet nog van je dag!;)