KookJij

Duivelse Kip zonder pakjes en zakjes....

Er staan best wel enkele recepten van Duiveltjes kip op het internet, maar die gebruiken bijna allemaal een zakje nasikruiden soms van Conimex. Ze zijn soms een beetje anders net als dit gerecht . Dit gerecht is echter wel puur zonder zakjes of pakjes en de nasikruiden zijn zelf gemengd. Zie onder. Wij hebben gesmuld. Je kunt ook een halve rode peper nemen, als je niet zo pittig wilt, of juist wel door wat zaadlijsten of zaadjes in het gerecht te doen , of wat extra sambal toe te voegen. Voor manlief precies goed... voor mij mocht het wat "Duivelser" :) Ik heb op het bord nog een beetje sambal toegevoegd.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duivelse Kip zonder pakjes en zakjes.... te bereiden

  1. Maak eerst een marinade van de ketchup, sojasaus, appelazijn, sambal en de nasikruiden.
  2. Leg de kipblokjes in de marinade, roer om en laat een 20 minuutjes intrekken.
  3. Blancheer de taugé, door er kokend water over te laten lopen.
  4. Laat de taugé goed uitlekken. 
  5. Doe wat olie in de wok en bak de kipblokjes op hoog vuur bruin , voeg dan de champignons toe en bak deze 2 of 3 minuten mee.
  6. Ondertussen staat je rijst al te koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
  7. Temper de warmtebron en voeg de ui, peper en knoflook toe en bak deze zachtjes mee en de kip gaar.
  8. Als laatste voeg je de taugé en de crème fraîche  toe . Roer dit door alles in de pan erdoor zodat deze wel warm wordt, maar niet te gaar. Knapperig is lekkerder.
  9. Even pruttelen doorroeren en aanvallen maar....

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met een komkommersalade, wat augurk of zilveruitjes.
Geen appelazijn? Gewone natuurazijn kan ook.

Zelfgemaakte nasi/ bamikruiden
BAMI en NASIKRUIDEN
1/ 2 lepel Chilipoeder
2 lepel Gemberpoeder
1/2 lepel Kaneelpoeder
1 lepel Kerriepoeder
2 lepels Knoflookpoeder
2 lepels Komijnpoeder
2 lepels Korianderpoeder
2 lepels Kurkuma
1/2 lepel Peper
2 lepels Zout

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst