Recept
« Terug naar recepten
					
						Devonshire splits 
						PT70M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Devonshire splits
Een heerlijk devonshire splits  recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 70 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Engeland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									maryh
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Devonshire splits te bereiden
De oven voor verwarmen op 220 graden
Bereidingswijze
Zeef de bloem in een kom, druk in het midden een kuil en verbrokkel hierin de gist.
Doe er een theelepel suiker bij en het aan met de lauwe melk.
Neem tijderns het roeren een heel klein beetje bloem van de rand mee.
Dek de schaal af met een droge doek en zet het 15 minuten op een warme plaats.
Laat in de tussentijd de boter smelten en weer afkoelen.
Doe de boter, zout en de rest van de suiker bij het deeg en klop minstens 10 minuten om voldoende beslag te krijgen.
Opnieuw afdekken en 45 minuten op een warme plaats zetten zodat het in volume kan verdubbelen.
Strooi bloem over het aanrecht, rol het deeg uit tot een lap van 1 tot 1? cm dikte en steek er dan rondjes van 8 cm uit.
leg ze op een ingevet bakblik , dek ze af met een droge doek en laat ze nog 25 minuten uitrijzen.
Schuif dan het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het gedurende 20 minuten.
Serveertips
Uit de oven nemen en op een rooster aflaten koelen.
Door midden snijden op de onderste helft dik marmelade smeren.
Room stijf kloppen en op de marmelade spuiten.
Bovenste helft er weer opzetten en met poedersuiker bestrooien.
Voor bij de thee of koffie.
									Bereidingswijze
Zeef de bloem in een kom, druk in het midden een kuil en verbrokkel hierin de gist.
Doe er een theelepel suiker bij en het aan met de lauwe melk.
Neem tijderns het roeren een heel klein beetje bloem van de rand mee.
Dek de schaal af met een droge doek en zet het 15 minuten op een warme plaats.
Laat in de tussentijd de boter smelten en weer afkoelen.
Doe de boter, zout en de rest van de suiker bij het deeg en klop minstens 10 minuten om voldoende beslag te krijgen.
Opnieuw afdekken en 45 minuten op een warme plaats zetten zodat het in volume kan verdubbelen.
Strooi bloem over het aanrecht, rol het deeg uit tot een lap van 1 tot 1? cm dikte en steek er dan rondjes van 8 cm uit.
leg ze op een ingevet bakblik , dek ze af met een droge doek en laat ze nog 25 minuten uitrijzen.
Schuif dan het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het gedurende 20 minuten.
Serveertips
Uit de oven nemen en op een rooster aflaten koelen.
Door midden snijden op de onderste helft dik marmelade smeren.
Room stijf kloppen en op de marmelade spuiten.
Bovenste helft er weer opzetten en met poedersuiker bestrooien.
Voor bij de thee of koffie.
                    