KookJij

Dessert: yoghurt-taartje met peer en een coullis van passievruchten

Een heerlijk dessert: yoghurt-taartje met peer en een coullis van passievruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: yoghurt-taartje met peer en een coullis van passievruchten te bereiden

Gelatineblaadjes weken in water. Jenever opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen. Laat een beetje afkoelen.
Suiker en yoghurt mengen.
Klop klop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Yoghurt, klop klop en jenever goed onder elkaar mengen.
Neem plastieke vormpjes en besmeer met olie.
Stort de yoghurt mengeling in de vorm.
Zet enkele uren in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Passievruchten in de helft snijden en haal het vruchtvlees ( pitjes ) eruit, doe in een kleine kookpot, warm deze op samen met de suiker en jenever laat even opkoken.
Voor het opdienen afgarneren met schijfjes peer, saus en cacaopoeder.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst