KookJij

Dessert: rijstpap met kinnekessuiker

Een heerlijk dessert: rijstpap met kinnekessuiker recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: rijstpap met kinnekessuiker te bereiden

Breng de melk aan de kook samen met de suiker, vanillesuiker en safraan.
Voeg de rijst toe, laat op een zacht vuur sudderen +/- 40 en zeker regelmatig roeren.
Als de melk helemaal opgeslorpt is door de rijst deze in kommetjes verdelen.
Laat afkoelen en serveer zeer fris met de kinnekessuiker.
Deze rijstpap kan zowel warm en koud geserveerd worden.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hier was het ook heel lang geleden dat er nog rijstpap als dessert op tafel kwam. :);):p
Anna

Anna zegt:
Heerlijk toetje! Als mijn kinders wisten dat er rijst gegeten werd, moest ik altijd wat meer koken. En dan als nagerecht, met een flinke klont boter en bruine of witte suiker. Jammie! ;):D:p