KookJij

Deens Smørrebrød

Toen ik een tijdje geleden enkele dagen in Kopenhagen was viel mijn blik op het geweldig mooi en lekker uitziende smørrebrød. Dat smørrebrød veel meer is dan een boterhammetje voor de lunch werd mij al snel duidelijk (oorspronkelijk smør og brød = boter en brood). Eigenlijk waren het gewoon stuk voor stuk kunststukjes die daar in de vitrines lagen te pronken. Dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Thuis heb ik de menukaart van 'Hallernes Smørrebrød' nog eens een keertje goed bestudeerd en mijn eigen fantasie daaraan toegevoegd. En met de ingrediënten die ik tot mijn beschikking had ben ik zo op deze 6 creaties van mezelf uitgekomen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deens Smørrebrød te bereiden

  1. 1. Leverpastei (Leverpostej): - stukje paté, - schepje cranberry compote, -augurkje (zoetzuur), - uitgebakken spekjes, - peterselie
  2. 2. Haring (Sild); - roomkaas, - halve zoute haring, - schijfjes appel (met citroensap besprenkeld), - rode uienringen, - kappertjes, - dille
  3. 3. Gerookte zalm met roerei (Roget laks): - plakje gerookte zalm, - roerei (van 1 ei), - kappertjes, - schijfje citroen, - dille
  4. 4. Rosbief (Roastbeef): - 2 plakjes rosbief, - mierikswortel (uit een potje of vers), - rode uienringen, - augurkje (zoetzuur), - bieslook
  5. 5. Blauwe kaas (Danish bleu o.i.d.): - plakje blauwe kaas, - schijfjes appel (met citroensap besprenkeld), - uitgebakken spekjes, - walnoten, - gedroogde cranberry's, - bieslook
  6. 6. Garnalen met ei AEggemad): - 1 gekookt ei, - (citroen)mayonaise, - garnalen, - dille

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Voor alle soorten heb ik haverkorn meergranenbrood (van Soma) gebruikt besmeerd met (gezouten) room boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst