Recept
« Terug naar recepten
					
						Deens Smørrebrød
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Deens Smørrebrød
Toen ik een tijdje geleden enkele dagen in Kopenhagen was viel mijn blik op
het geweldig mooi en lekker uitziende smørrebrød. Dat smørrebrød veel
meer is dan een boterhammetje voor de lunch werd mij al snel duidelijk
(oorspronkelijk smør og brød = boter en brood). Eigenlijk waren het
gewoon stuk voor stuk kunststukjes die daar in de vitrines lagen te
pronken. Dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden.
Thuis heb ik de menukaart van 'Hallernes Smørrebrød' nog eens een
keertje goed bestudeerd en mijn eigen fantasie daaraan toegevoegd. En
met de ingrediënten die ik tot mijn beschikking had ben ik zo op deze 6
creaties van mezelf uitgekomen.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Denemarken
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Deens Smørrebrød te bereiden
- 1. Leverpastei (Leverpostej): - stukje paté, - schepje cranberry compote, -augurkje (zoetzuur), - uitgebakken spekjes, - peterselie
 - 2. Haring (Sild); - roomkaas, - halve zoute haring, - schijfjes appel (met citroensap besprenkeld), - rode uienringen, - kappertjes, - dille
 - 3. Gerookte zalm met roerei (Roget laks): - plakje gerookte zalm, - roerei (van 1 ei), - kappertjes, - schijfje citroen, - dille
 - 4. Rosbief (Roastbeef): - 2 plakjes rosbief, - mierikswortel (uit een potje of vers), - rode uienringen, - augurkje (zoetzuur), - bieslook
 - 5. Blauwe kaas (Danish bleu o.i.d.): - plakje blauwe kaas, - schijfjes appel (met citroensap besprenkeld), - uitgebakken spekjes, - walnoten, - gedroogde cranberry's, - bieslook
 - 6. Garnalen met ei AEggemad): - 1 gekookt ei, - (citroen)mayonaise, - garnalen, - dille
 
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Voor alle soorten heb ik haverkorn meergranenbrood (van Soma) gebruikt besmeerd met (gezouten) room boter.
									
                    