Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: zoete aardappel met boontjes en kalfsgehaktbroodje
PT35M
Dagschotel: zoete aardappel met boontjes en kalfsgehaktbroodje
Een heerlijk dagschotel: zoete aardappel met boontjes en kalfsgehaktbroodje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: zoete aardappel met boontjes en kalfsgehaktbroodje te bereiden
Kook de boontjes in licht gezouten kokend water beetgaar, giet af.
Sjalotjes fijn snijden en aanstoven voeg de boontjes, champignons in schijfjes gesneden toe evenzeer de tomaatjes. Houd twee tomaatjes aan de kant voor afgarnering. Laat op een zacht vuur pruttelen.
Kook de aardappelen pureer en kruid naar smaak af voeg er gemalen kaas aan toe.
Neem uitsteekvormen verdeel de puree erin, tomaatje erop en zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat een 10 tal min opwarmen tot het tomaatje barst.
Gehakt mengen met chapelure, eike, mosterd en kruiden naar smaak. Maak er een broodje van en bak deze gaar aan. Snijd in blokjes en voeg deze bij de boontjes.
Serveer zeer warm en werk af met gemalen kaas.
Sjalotjes fijn snijden en aanstoven voeg de boontjes, champignons in schijfjes gesneden toe evenzeer de tomaatjes. Houd twee tomaatjes aan de kant voor afgarnering. Laat op een zacht vuur pruttelen.
Kook de aardappelen pureer en kruid naar smaak af voeg er gemalen kaas aan toe.
Neem uitsteekvormen verdeel de puree erin, tomaatje erop en zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat een 10 tal min opwarmen tot het tomaatje barst.
Gehakt mengen met chapelure, eike, mosterd en kruiden naar smaak. Maak er een broodje van en bak deze gaar aan. Snijd in blokjes en voeg deze bij de boontjes.
Serveer zeer warm en werk af met gemalen kaas.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.