KookJij

Dagschotel: lamskotelet met gorgonzolapuree vergezeld van een pittig gorgonzolasausje

De kaas wordt in Noord Italie gemaakt, van oudsher rond het stadje Gorgonzola, in Lombardije en Piemonte. In het dorpje 'Gorgonzola' wordt geen kaas meer gemaakt. Alle grote kaasfabrieken hebben zich gevestigd rond de grote steden. Wel is er jaarlijks het 'Sagra Nationale Gorgonzola'. Dit is een festival ter ere aan de wereldberoemde kaas. Naast de gorgonzola pikant heb je ook nog een dolce variant. De 'Dolce' is zacht en romig van structuur in tegenstelling tot deze gorgonzola pikant. Beide zijn het blauwader kazen met veel smaak en goed te gebruiken als dessertkaas en fantastisch te verwerken in vele gerechten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: lamskotelet met gorgonzolapuree vergezeld van een pittig gorgonzolasausje te bereiden

  1. Aardappelen schillen in blokjes snijden deze gaar koken, pureer en roer er 125 gr kaas onder met een klontje boter. Grill de coteletjes gekruid met oregano rosé aan. Voor de saus de room goed opwarmen samen met de kaas. Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je ;-) je kent me hé op gevoel maar je mag wel een minuut of 6 tellen. Inderdaad met spruiten of stoofpeertjes, rode kool met appel zie ook wel zitten ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat lijkt me een heerlijk maaltje, Hilde! Feestelijk, ook ;-)
Hoe lang grill jij meestal de lammetjes? Minuut of 6?
Mmmm.... en dan met spruitjes of stoofpeertjes :-)