KookJij

Recept voor Cointreau, eigen gemaakte

Een heerlijk cointreau, eigen gemaakte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: veel personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Groei en Bloei, Emma Mijs
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Prik met een breinaald heel veel gaatjes in de sinaasappels en doe alles samen in de glazen pot. Laat dit 44 dagen staan. Wanneer de cointreau langer staat wordt ze nog lekkerder. U kunt eventueel een draadje om de sinaasappels binden om ze gemakkelijker uit de pot te kunnen halen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annieta

annieta zegt:
Hallo daar. Het is weer tijd om dit lekkere drankje te maken, alleen ken ik dit recept niet. Ik doe er geen koffiebonen in maar druk kruidnagels =30st. in de sinaasappels....echt lekker. Ga zo die van jou maken.. Ben benieuwd, je hoort van mij. Mvg A.
ruud van buschbach

ruud van buschbach zegt:
Heb alle ingredienten gekocht en ga het maken ben reuze benieuwd, het moet een kerstkadootje voor vrienden worden. Kom er na 44 dgn op terug. Dank Anneke:)
sjaak loos

sjaak loos zegt:
Ik vind als je er koffiebonen in doet smaakt het naar koffie, het kan toch ook zonder.
baly

baly zegt:
Dit is zo lekker.
Ik prik er met een vork 11 keer in, dan heb je 44 gaatjes.
helmsing

helmsing zegt:
Beste Frans,
Uit gaatjes die je in de sinaasappel hebt gemaakt vloeit heel langzaam het sap dat de smaak geeft aan de likeur. Anneke
helmsing

helmsing zegt:
Hallo Frans de neijs,
De koffiebonen gaan heel in de fles. En ja een onbespoten sinaasappel is natuurlijk beter.Anneke
Anna

Anna zegt:
Hallo roodeboom,
Daar kun je op klikken mocht er een reactie staan waarvan je vind dat hij niet door de beugel kan. Dan wordt hij beoordeeld door de redactie of hij wel of niet mag blijven staan.
Groetjes,
Anna
KookJij.:D
roodeboom

roodeboom zegt:
Hoi Emma Wijs,
Waarom staat er bij alle reacties dat deze niet ok zijn?: Wat doen wij niet ok?D:(
Frans de Neijs

Frans de Neijs zegt:
Moeten de koffiebonen in de gemaakte gaatjes van de sinaasappel geduwd worden? Of is ook gekraakte bonen ok? In inmaakbrandewijn iets anders dan brandewijn?
Sinaasappels uit supermarkt niet goed?Gr - FRans
drankorgel

drankorgel zegt:
Al eens geprobeerd met (goedkope) cognac?
helmsing

helmsing zegt:
Titia,
Ik gebruik gewone brandewijn en draai de fles nooit omdat ik hem wegzet en hem 44 dagen vergeet.
Drink ze met kleine teugjes en vooral niet te veel!
Anneke (de maakster)
Titia

Titia zegt:
Hallo Anneke,

Gebruik jij gewone brandewijn of inmaakbrandewijn? Als ik Tia Maria maak, dan gebruik ik nl. altijd inmaakbrandewijn.

Ik hoor het graag van je.
Titia
anneke

anneke zegt:
Hallo Mark '

Ikzelf heb dat 44 dagen nooit gedaan maar het zal geen kwaad kunnen.
Anneke
Anna

Anna zegt:
Hoi Mark,
Het is inderdaad dat je de pot zo nu en dan zachtjes schudt en omkeert. Succes!

Anna
KookJij.
Mark

Mark zegt:
Hallo, moet de pot om een bepaalde tijd omgedraaid worden? Wij hebben ook een keer Tia Maria gemaakt, en toen moest dat namelijk wel. Alvast bedankt voor het recept!