KookJij

Champignons in buideltjes

Een heerlijk champignons in buideltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons in buideltjes te bereiden

Maak de champignons schoon en verdeel de iets grotere in 2 delen.
Bak de champignons in wat boter.
Voeg na even gebakken te zijn de fijngehakte peterselie toe, wat knoflook uit de knijper en fijngehakte bieslook.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat nog even bakken.
Verdeel de gebakken champignons over de flensjes.
Maak van rollen aluminiumfolie draadjes.
Pak nu de randen van de flensjes bij elkaar en bind dicht met de draadjes aluminiumfolie.
Bestijk de beursjes met gesmolten boter.
Zet ze een kwartier in een oven van 160°C.
Bedek de bodem van 4 bordjes met tomatensaus en zet op elk bordje een beursje in het midden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke

ineke zegt:
Wat dacht je van stukjes ham of kip mee bakken. Een salade erbij en je hebt al gelijk een volledige maaltijd. Ook lekker met een mayonaise saus met bv. knoflook
toineke

toineke zegt:
Zo wordt ie steeds lekkerder.
Leuk dat je zo een recept ziet groeien.

Liske

Liske zegt:
Ik boek altijd goede resultaten met in de lengterichting gesneden reepjes prei, die even geblancheerd zijn. Evt. ook wat prei in ringetjes meefruiten met de champignons!
toineke

toineke zegt:
Bedankt voor de tip.
enilorac

enilorac zegt:
Dit lijkt me echt lekker!
Misschien ook dicht te binden met heel even gekookte sprietjes bieslook? Dat is nog eetbaar ook!
Groet,
Enilorac