KookJij

Champignon met hazelnootpasteitjes(-taartjes)

Een heerlijk champignon met hazelnootpasteitjes(-taartjes) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: krantenknipsel.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignon met hazelnootpasteitjes(-taartjes) te bereiden

Oven op 200°C.
Sjalotjes en knoflook snipperen en de champignons schoonmaken en grof hakken.
Fruit de uisnippers en knoflook en champignons in de boter gaar en laat ze in een zeef uitlekken tot alle vocht verdwenen is.
Intussen de bladerdeegvellen laten ontdooien en de hazelnoten droog roosteren en daarna in een keukendoek met een keukenhamertje grof hakken.
De bakplaat met bakpapier bekleden. Leg hierop met tussenruimtes 4 plakken deeg.
Paddestoelenmengsel mengen met de hazelnoten en over de deegplakken verdelen.(de randjes klein beetje openlaten )
Leg hierop de kaasplakken, eventueel in vorm snijden.
De randen met wat water bevochtigen.
De overige plakken deeg rol je licht uit zodat ze net iets groter zijn en leg die over de deegplakken met champignons. Druk de randen goed aan met je vingers.
De eidooier met een beetje water loskloppen en met een kwastje het deeg aan de bovenkant inkwasten.
Schuif de bakplaat ± 20 minuten in de oven of tot de taartjes goudbruin zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst