KookJij

Bladerdeegtaartje met kip en prei

Deze lekkere kleine hartige taartjes heb ik gisteren gemaakt voor de lunch. Erg lekker, weinig ingredienten en snel klaar voor een wat uitgebreidere lunch.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 236 kCal energie
13 Gram eiwit
14 Gram vet
14 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Margriet
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegtaartje met kip en prei te bereiden

  1. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Snij de kipfilet in hele kleine stukjes.
  3. Was de prei en snij de prei in kleine stukjes.
  4. Verkruimel de kruidenkaas.
  5. Bak de kipfilet snel rondom bruin in de boter. Voeg de prei toe en bak deze even mee.
    Klop de eieren los met wat zout en peper en roer de kruidenkaas erdoor.
  6. Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
  7. Bekleed de vormpjes eerst met bakpapier en dan met het deeg.
  8. Knip het deeg bij zodat een mooie ronde vorm ontstaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  9. Verdeel het kip-preimengsel over de bakjes en giet er dan het ei-kaasmengsel overheen.
  10. Ongeveer 15-20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker bij de lunch, maar kan ook als voorgerecht of borrelhapje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst