Recept
« Terug naar recepten
					
						Champagnemousse
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Champagnemousse
Een heerlijk champagnemousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Champagnemousse te bereiden
Halve fles champagne inkoken tot 100 cc. Andere helft toevoegen en kort meekoken (houdt een klein beetje over om gelatine in te weken).
Eierdooiers samen met de maïzena en de suiker luchtig loskloppen.
In champagne gelatineblaadjes laten wellen. Dan gelatine toevoegen aan champagnemengsel en laten meekoken tot het opgelost is.
Champagnemengsel laten afkoelen tot 80° c. Eieren, maïzena en suiker toevoegen en champagnemengsel helemaal laten afkoelen. Dan als laatste Marc de Champagne en lobbig geslagen slagroom toevoegen.
Verdeel de mousse over 8 glazen schaaltjes en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.
									Eierdooiers samen met de maïzena en de suiker luchtig loskloppen.
In champagne gelatineblaadjes laten wellen. Dan gelatine toevoegen aan champagnemengsel en laten meekoken tot het opgelost is.
Champagnemengsel laten afkoelen tot 80° c. Eieren, maïzena en suiker toevoegen en champagnemengsel helemaal laten afkoelen. Dan als laatste Marc de Champagne en lobbig geslagen slagroom toevoegen.
Verdeel de mousse over 8 glazen schaaltjes en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.
                    