KookJij

Bressekip gebraden met sherryazijn en dragon

Een heerlijk bressekip gebraden met sherryazijn en dragon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bressekip gebraden met sherryazijn en dragon te bereiden

Snijd de kip in 8 gelijke delen.
Kruid met peper en zout.
Bestrooi de stukken vlees aan alle kanten lichtjes met bloem.
Verhit wat olie en boter in een pan en bak daarin de stukken kip aan.
Doe er de gehakte sjalotten bij, vervolgens de champignons (in 4 gesneden), de fijngehakte knoflook en het kruidentuiltje.
Zet het vuur voor de helft lager en laat enkele minuten sudderen.
Maak het braadvocht los met de azijn en de witte wijn.
Laat de vloeistof volledig inkoken en voeg er dan de gevogeltefond bij.
Zet een deksel op de pan en laat zo'n 50 minuten braden.
Haal de stukken kip uit de pan en houd ze warm.
Laat het braadvocht voor de helft inkoken.
Breng op smaak indien nodig. Roer de resterende boter door de saus.
Voeg de kip toe aan de saus en bestrooi met de fijngehakte dragon.

Serveer met witte rijst of groenten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst