Recept
« Terug naar recepten
Bouillon met uienreepjes
PT90M
Bouillon met uienreepjes
Een heerlijk bouillon met uienreepjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bouillon met uienreepjes te bereiden
Maak volgens basisrecept een kippebouillon.
Zeef deze.
Snijd de ui,prei en de bleekselderij in
stukken en was ze.
Laat de groeneten met de laurier, peper en zout ongeveer 1 1/2 uur in de kippebouillon koken.
Zeef de bouillon door de neteldoek.
Maak van het meel, ei, eierdooier, melk, nootmuskaat, zout en peper een deegpapje en laat dit 30 min. rusten.
De lente-uitjes schoonmaken, wassen en in fijne rngen snijden.
Meng de ringen door het deegmengsel.
Bak met wat boter 3 pannekoekjes.
Rol ze warm op en laat ze even afkoelen, snijd ze in dunne plakjes en verdeel ze over de warme soepborden.
Giet de hete bouillon erover.
De bieslook fijn snijden en eover strooien.
Zeef deze.
Snijd de ui,prei en de bleekselderij in
stukken en was ze.
Laat de groeneten met de laurier, peper en zout ongeveer 1 1/2 uur in de kippebouillon koken.
Zeef de bouillon door de neteldoek.
Maak van het meel, ei, eierdooier, melk, nootmuskaat, zout en peper een deegpapje en laat dit 30 min. rusten.
De lente-uitjes schoonmaken, wassen en in fijne rngen snijden.
Meng de ringen door het deegmengsel.
Bak met wat boter 3 pannekoekjes.
Rol ze warm op en laat ze even afkoelen, snijd ze in dunne plakjes en verdeel ze over de warme soepborden.
Giet de hete bouillon erover.
De bieslook fijn snijden en eover strooien.
