KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Bot Fiorentina

Een aantal vis-, ei- en kaas-groentegerechten die de aanduiding Florentina of Fiorentina heeft, betreft gerechten waarbij spinazie en knoflook een rol spelen
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Warm
  3. > Snacks - Warm
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verhit in een flinke ant-aanbakpan de boter en fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien zacht worden en iets glazig.
  2. Voeg dan de spinazie toe en laat die snel slinken.
  3. Roer er dan de Parmezaanse kaas door en breng op smaak met evt. zeezout en veel vers gemalen zwarte peper.
  4. Smeer de bot filets in aan beide kanten met zeezout en zwarte peper.
  5. Verdeel het spinazie-mengsel over de vis-filets en rol ze op van staart naar kop en zet ze vast met cocktailprikkers.
  6. Leg ze op het ingesmeerde bakblik en schuif dat in de oven.
  7. Laat de opgerolde vis-filets 20 minuten in de oven garen en haal ze vervolgens uit de oeven.
  8. Geef er wat plakken geschilde tomaat bij, een scheutje olijfolie en een kwart citroen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst