Recept
« Terug naar recepten
Bonte bonensalade
PT75M
Bonte bonensalade
Een heerlijk bonte bonensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonte bonensalade te bereiden
Als eerste moeten de witte bonen en de sperziebonen apart gekookt worden en zo een 5 minuten afkoelen.
Roer de verse kaas met de overige ingrediënten tot een sausje. Schep de helft ervan door de witte bonen en zet ze een uurtje weg.
Schil de komkommer, snijdt deze in de lengte door midden, schraap er met een theelepeltje het zaad uit en verdeel beide komkommerhelften in blokjes.
Snijdt de tomaten in parten en de gevulde olijven in schijfjes.
Schep de sperziebonen, komkommer, tomaten en olijven door de achtergehouden slasaus en meng er ook de witte bonen door, ofwel leg de witte bonen in het midden van een schotel en de groentesalade eromheen.
Schaaf de rode ui op een komkommerschaaf in flinterdunne ringen en garneer hiermee de salade!
Variatietip
Verse kaas als Boursin of Paturain gemengd met groene kruiden
Roer de verse kaas met de overige ingrediënten tot een sausje. Schep de helft ervan door de witte bonen en zet ze een uurtje weg.
Schil de komkommer, snijdt deze in de lengte door midden, schraap er met een theelepeltje het zaad uit en verdeel beide komkommerhelften in blokjes.
Snijdt de tomaten in parten en de gevulde olijven in schijfjes.
Schep de sperziebonen, komkommer, tomaten en olijven door de achtergehouden slasaus en meng er ook de witte bonen door, ofwel leg de witte bonen in het midden van een schotel en de groentesalade eromheen.
Schaaf de rode ui op een komkommerschaaf in flinterdunne ringen en garneer hiermee de salade!
Variatietip
Verse kaas als Boursin of Paturain gemengd met groene kruiden