KookJij

Bloemkoolmousse met garnalensaus

Een heerlijk bloemkoolmousse met garnalensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolmousse met garnalensaus te bereiden

Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze 15 minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Mix de bloemkool samen met 6 eetlepels room. Klop de eieren tot een omelet en voeg ze toe aan de bloemkoolbereiding. Kruid met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°. Vet 4 schoteltjes in. Giet er de bloemkoolbereiding in en zet ze in een ovenschotel. Vul deze schotel met warm water (tot de schoteltjes voor 3/4 in het water staan). Zet 35 minuten in de oven.
Fruit de fijngehakte sjalot in de gesmolten boter. Voeg er de garnalen aan toe. Fruit ze op een hoog vuur en overgiet met de witte wijn. Laat tot de helft indikken. Voeg de tomatenpuree toe, samen met de resterende room. Mix de saus. Breng op smaak. Voeg de kurkuma toe en laat zachtjes pruttelen.
Snijd het vruchtvlees van de tomaten in driehoekjes. Zet even opzij.
Controleer of de bloemkoolmousse gaar is en haal ze uit de bakvormen. Schik ze op borden. Giet er garnalensaus rond en garneer met de stukjes tomaat. Dien onmiddellijk op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst