KookJij

Bloemkool op mijn eigen manier (Chou-fleur a ma facon)

Een heerlijk bloemkool op mijn eigen manier (chou-fleur a ma facon) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool op mijn eigen manier (Chou-fleur a ma facon) te bereiden

De stronk,bladeren en bruine roosjes van de bloemkolen verwijderen.De bloemkolen onder koud stromend water wassen en enige tijd in koud water met azijn leggen en in kokend zout water gaarkoken.De ham fijnsnijden en de peterselie en de eieren fijnhakken.De boter smelten en de paneermeel daarin bruinen.De bloemkolen laten uitlekken en op een voorverwarmde schaal leggen.Met de ham,paneermeel,eieren en de peterselie bestrooien en wat stukjes boter erover verdelen.Dit gerecht is niet voor een oven.

Lekker met pommes parisiennes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Ik denk dat peterselie/selderij door elkaar gehaald zijn. Is allebei wel lekker. Maar is die boter wel nodig? Het paneermeel is toch ook al gebakken in boter?
robert bouman

robert bouman zegt:
de bloemkool op jouw manier ga ik strax maken, ik sloeg de ingrediënten in en vraag me af, wat ik nu met die selderij moet?
Myriam De Vos

Myriam De Vos zegt:
Heel lekker en eens een ander recept dan bloemkool met kaassaus!!
Een aanrader.
PC de Bode

PC de Bode zegt:
Hoi, als je meer recepten zelf hebt verzonnen, wil je me dan mailen?

goetjes
gast

gast zegt:
hoe kom je op het idee is wel goed over na gedacht.mijn compliment.