KookJij

Bladerdeeghapjes

Een heerlijk bladerdeeghapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeghapjes te bereiden

Steek uit de ontdooide bladerdeeg per velletje 4 rondjes. Voorzichtig in de vorm drukken zodat een bakje ontstaat. De zalm ontdoen van graten en velletjes en mengen met roomkaas en fijn gesneden kappertjes. Ook de dille erdoor mengen maar een beetje achterhouden om te garneren. Oven voorverwarmen op 220 graden.

De vorm ongeveer 15-20 minuten in de oven zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

janever

janever zegt:
Ziet er echt lekker uit. Hoeveel zalm gebruik je?
Tania

Tania zegt:
Kim, idd eerst de bakjes vullen en dan in de oven plaatsen. :)
kim

kim zegt:
Dus alles moet gelijk in de oven.Het staat er een beetje onduidelijk of je het mengsel ook mee moet bakken.
Marja

Marja zegt:
Ziet er erg lekker uit. Ga het zeker proberen
Tania

Tania zegt:
Kappertjes zijn de ingemaakte groene bloemknopjes van een mediterrane struik, meestal ingemaakt in pekel (zout water) of azijn. Wordt gebruikt als smaakmaker en garnering.
nouska

nouska zegt:
wat zijn kappertjes in hemelsnaam?????????????
Tania

Tania zegt:
Ingrid, ik vul de bakjes voor 2/3 deel met het zalmmengsel en zet het dan pas in de oven. De bladerdeeg zwelt tijdens het bakken een beetje op en de vulling souffleert een beetje. Na het bakken de vulling weer een beetje terugduwen indien nodig.
Ingrid

Ingrid zegt:
Hallo Tania. Dit lijkt mij heerlijk en ziet er goed uit. Moet de vorm met inhoud in de oven of bak je de bakjes bladerdeeg eerst in de oven en daarna pas de zalmvulling erin? Graag een berichtje retour. Alvast hartelijk dank
Annie

Annie zegt:
Leuk om te proberen met de Pasen sucses Els:D
kooktan

kooktan zegt:
In kant en klare bakjes moet je nog altijd de vulling afbakken, zo veel tijd neemt het niet om de bakjes uit bladerdeeg uit te steken. :)
xxxxx

xxxxx zegt:
ik doe de vulling in kant en klare zakouski's
Isabelle

Isabelle zegt:
Klinkt lekker! Alleen een foto zou niet misstaan;)!
Janita

Janita zegt:
krijg er gelijk trek in!