KookJij

Bladerdeeghapje met kruidenroomkaas (boursin)

Smullen van een lekker borrelhapje. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker?
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeghapje met kruidenroomkaas (boursin) te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Bladerdeeg ontdooien. Bestrijken met eidooier en bestrooien met sesamzaad of maanzaad.
  3. Bladerdeeg eerst in 4 vierkantjes snijden, dan elk vierkantje weer schuin doorsnijden zodat je kleine driehoekjes krijgt.(Uit elk plakje haal je 8 stukjes.)
  4. Bladerdeegdriehoekjes op de bakplaat leggen en in het midden van de voorverwarmde oven plm. 12 -15 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Als je ze laat afkoelen kun je ze in een goed gesloten trommel een paar dagen bewaren tot je ze wilt gebruiken,
  6. Met scherp mes de driehoekjes bladerdeeg dwars doorsnijden. Onderste zijde besmeren met boursin.
  7. Andere deel er weer op en dan opdienen en smullen maar. 

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

(Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren (zonder vulling natuurlijk). Het bladerdeeg blijft een paar dagen vers in een goed afgesloten trommel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst