Recept
« Terug naar recepten
					
						Bladerdeegenvelopje met krab en pastis 
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bladerdeegenvelopje met krab en pastis
Een heerlijk bladerdeegenvelopje met krab en pastis  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									kookclub moos
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bladerdeegenvelopje met krab en pastis te bereiden
Deze saus heeft geen fijne structuur. Indien u dat prefereert, meng dan de saus 20 seconden in de keukenmachine. 
Neem voor de gemengde tuinkruiden bijvoorbeeld peterselie, dille en dragon. Koksroom is een gepasteuriseerde room die een hoge temperatuur kan verdragen.
Klop het eigeel los. Smelt de boter en fruit hierin kort de krab. Flambeer met de pastis en bestrooi met peper en zout. Bewaar hiervan per persoon 1 eetlepel om het bladerdeeg te vullen. Voeg aan de rest de witte wijn en room toe. Breng de saus op smaak met kruiden, peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een lepel krab. Bestrijk de randen met water en vouw het deeg dicht. Snijd het bij met een deegrader. Bestrijk de envelopjes met het eigeel en zet ze koel weg.
Plaats de envelopjes gedurende 10 minuten in de oven. Verwarm de saus.
Leg op elk bord een bladerdeegenvelopje en schenk de saus ernaast. Garneer met een takje dille.
 
 
 
									Neem voor de gemengde tuinkruiden bijvoorbeeld peterselie, dille en dragon. Koksroom is een gepasteuriseerde room die een hoge temperatuur kan verdragen.
Klop het eigeel los. Smelt de boter en fruit hierin kort de krab. Flambeer met de pastis en bestrooi met peper en zout. Bewaar hiervan per persoon 1 eetlepel om het bladerdeeg te vullen. Voeg aan de rest de witte wijn en room toe. Breng de saus op smaak met kruiden, peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een lepel krab. Bestrijk de randen met water en vouw het deeg dicht. Snijd het bij met een deegrader. Bestrijk de envelopjes met het eigeel en zet ze koel weg.
Plaats de envelopjes gedurende 10 minuten in de oven. Verwarm de saus.
Leg op elk bord een bladerdeegenvelopje en schenk de saus ernaast. Garneer met een takje dille.
 
                    





 
					 
									
franeke zegt:
maar voor de duidelijkheid,de krab in de bladerdeeg is nog niet vermengt met de saus...het is enkel het geflambeerd krabvlees of heb ik het mis voor ??????
:);)franeke